• Vrachtauto rijbewijs C1 (Camperrijbewijs)

Heb je een camper, een paardenvrachtauto of een ander voertuig zwaarder dan 3500 kg? Dan is het waarschijnlijk verplicht om het vrachtauto rijbewijs te halen. Vanaf 19 januari 2013 wordt er een nieuw rijbewijs type geintroduceerd; het C1 rijbewijs.

Heb je een camper, een paardenvrachtauto of een ander voertuig zwaarder dan 3500 kg? Dan is het waarschijnlijk verplicht om het vrachtauto rijbewijs te halen. Vanaf 19 januari 2013 wordt er een nieuw rijbewijs type geintroduceerd; het C1 rijbewijs.

Aanmelden

8 + 3 =

Groot voertuig

Wanneer je een groot voertuig van meer dan 3500 kg, maar niet meer dan 7500 kg wilt gaan besturen, en maximaal acht personen (jezelf niet meegerekend) gaat vervoeren, dan is het sinds 2013 mogelijk het nieuwe vrachtauto rijbewijs te behalen, C1. Dit is mogelijk vanaf 18 jaar. Echter, het is dan wel verplicht om in het bezit te zijn van het rijbewijs B. 
Het nieuwe rijbewijs is geschikt voor mensen die het vrachtautorijbewijs willen behalen, maar niet als chauffeur aan het werk gaan. Het is bijvoorbeeld geschikt wanneer je een camper hebt van boven de 3500 kg of voor het besturen van een paardenvrachtauto. Voor het behalen van dit rijbewijs bieden wij lessen aan in een aangepaste vrachtauto. Deze vrachtauto heeft 5 versnellingen.

De verplichte examens voor dit rijbewijs zijn:
• RV1-Light (Verkeer en Techniek, maar minder techniek vragen)
• R2C (Administratie)
• C1 praktijk

Voordat je het praktijkexamen kunt doen, moet je medisch gekeurd zijn. De geldigheidsduur van het rijbewijs is 5 jaar. Na elke vernieuwing is het verplicht om een medische keuring te ondergaan.

Wil je toch als chauffeur aan de slag, maar op een voertuig tussen de 3500 kg en 7500 kg? Dan is het ook mogelijk om vakbekwaam te worden voor deze categorie.

De verplichte examens zijn dan:

• RV1-Light
• V2C
- V3C

• Toets Besloten Terrein

• Praktische Toets
• C1 Praktijk

Vrachtauto rijbewijs C1E

Het is mogelijk om een aanhangwagen of oplegger te koppelen aan het C1 voertuig met een gewicht van maximaal 750 kg. Wilt u een aanhangwagen of oplegger van meer dan 750 kg, dan is het verplicht om het rijbewijs C1E te behalen. Het maximum gewicht van de combinatie mag in totaal 12.000 kg wegen. Dit rijbewijs kan behaald worden wanneer je in het bezit bent van het C1 rijbewijs.

De opleiding voor het behalen van het C1-E rijbewijs bestaat uit praktijklessen en een praktijkexamen. Je kunt dit in meerdere dagen doen maar het is ook mogelijk om een dagopleiding te volgen met aansluitend het praktijkexamen.

Contact

(058) 288 00 04

Stel telefonisch je vraag

Stuur ons een e-mail

Wij antwoorden binnen 2 uur

Whatsapp ons je vraag

ma t/m vrij 8:00-18:00

Let’s get social!

Let’s get social!