• Caravantraining

Nederland is een land van caravanliefhebbers. Gezellig een weekendje naar de Veluwe of een paar weken naar Frankrijk of Italië… Voor velen van ons gaat er niets boven vakantievieren, maar dan wel met de luxe van een eigen huisje op wielen. Hoe beter u met uw caravan kunt omgaan, hoe meer u ervan zult genieten. Uw caravan is een kostbaar bezit waar u lang plezier van wilt hebben. Het caravanbezit begint met het uitzoeken en kopen van zo’n prachtige ‘huis op wielen’. Het rijden – en met name het manoeuvreren – is niet altijd eenvoudig. Goed kunnen manoeuvreren betekent zeker van jezelf zijn, minder kans op beschadigingen en dus ook meer genieten van de caravan! Heeft u nog nooit met een caravan gereden, dan kunnen wij u daar in trainen! Veel caravanbezitters hebben moeite met manoeuvreren. Beter omgaan met uw eigen caravan kunt u leren bij Verkeersschool Berend Knol B.V.

Voor wie is deze training bestemd:

Caravanbezitters die beginnen met kamperen
Caravanbezitters die een aanrijding hebben meegemaakt
Caravanbezitters die moeite hebben met manoeuvreren

Nederland is een land van caravanliefhebbers. Gezellig een weekendje naar de Veluwe of een paar weken naar Frankrijk of Italië… Voor velen van ons gaat er niets boven vakantievieren, maar dan wel met de luxe van een eigen huisje op wielen. Hoe beter u met uw caravan kunt omgaan, hoe meer u ervan zult genieten. Uw caravan is een kostbaar bezit waar u lang plezier van wilt hebben. Het caravanbezit begint met het uitzoeken en kopen van zo’n prachtig ‘huis op wielen’. Het rijden – en met name het manoeuvreren – is niet altijd eenvoudig. Goed kunnen manoeuvreren betekent zeker van jezelf zijn, minder kans op beschadigingen en dus ook meer genieten van de caravan! Heeft u nog nooit met een caravan gereden, dan kunnen wij u daar in trainen! Veel caravanbezitters hebben moeite met manoeuvreren. Beter omgaan met uw eigen caravan kunt u leren bij Verkeersschool Berend Knol B.V.

.

Aanmelden

5 + 6 =

Leren manoeuvreren met uw caravan

Caravan rijden is vooruit zien! Ver vooruit kijken voorkomt verkeerd rijden, vast rijden en moeten omdraaien… als dat tenminste nog kan! Als simpel omdraaien niet lukt moet u achteruit rijden, insteken en keren. U maakt het uzelf makkelijk met een aantal oefeningen en trucs die u op deze training leert.

De oefeningen zijn o.a.:

5

Recht achteruit rijden

5

Rechterbochten achteruit rijden

5

Linkerbochten achteruit rijden

Met een juiste spiegelafstelling en een goede kijkhulp ben je er nog niet. Op de training leert u dat er nog meer bij komt kijken. Rechterbochten zijn het moeilijkst en dus het gevaarlijkst. Het zicht is minder dan bij een linkerbocht achteruit. Toch leren we het u, maar we leren u ook hoe u een rechterbocht achteruit kunt inruilen voor een linkerbocht! Deze is in het verkeer gemakkelijker en dus veiliger. Handig als u verkeerd bent gereden en simpel omdraaien niet lukt.

Handige tips voor rijden in het verkeer

Tijdens deze training besteden we ook aandacht aan tips om met de caravan veilig door het verkeer te sturen. Daar zijn we tenslotte een verkeersschool voor! Hoe om te gaan met windstoten, files, vrachtwagens, hellingen, aquaplaning, spoorvorming, meerdere rijstroken en met de juiste snelheden. U moet uw snelheid altijd aanpassen aan de omstandigheden en hoe past u zich daar op aan? Tijdens de training leren we het u!

Wij staan borg voor kwaliteit.

Deze caravantraining kan worden gegeven in dagdelen van 4 uren met de eigen combinatie of met een voertuig van de verkeersschool. Indien u op eigen verzoek 2 uren wilt lessen dient dit te geschiedden met de eigen auto en caravan. U mag zelf aangeven aan welke onderdelen u speciaal aandacht wilt besteden. Geheel in overleg zullen deze 2 uren naar uw wens ingedeeld worden.

Gebruik van eigen combinatie geschied geheel op eigen risico. Onze Verkeersschool is op geen enkele wijze aansprakelijk voor eventuele schade die tijdens de training zou kunnen ontstaan.

Contact

(058) 288 00 04

Stel telefonisch je vraag

Stuur ons een e-mail

Wij antwoorden binnen 2 uur

Whatsapp ons je vraag

ma t/m vrij 8:00-18:00

Let’s get social!

Let’s get social!